Quality and certification Contact nl hu en de
8 juni 2020

Nieuw: FX-range atex kastverwarmers



Heating Group International streeft continu naar het beste en meest complete assortiment in industriële elektrische verwarming. De laatste tijd krijgen we steeds vaker aanvragen voor atex kastverwarmers en dat was voor ons reden om ons assortiment daarin uit te breiden.

Met de FX-range leveren we zelflimiterende en constant vermogen explosieveilige kastverwarmers. Deze zijn uitermate geschikt voor vorstbescherming, anti-condensatie en temperatuurbehoud van kleinere gesloten ruimtes. Ze worden onder andere toegepast in schakelpanelen, brandhaspelkasten, generatoren en motorblokken.

 De FX serie is geschikt voor toepassing in Atex zone 1 of 2 (gas groepen IIA, IIB, IIC) en zone 21 of 22 (stof groepen IIIA, IIIB, IIIC) en omvat 2 series:

  • De FX-SR heaters zijn gemaakt met een zelflimiterend verwarmingselement dat zijn vermogen aanpast aan de omgevingstemperatuur. De omgevingstemperatuur wordt hierdoor nooit overschreden.
  • De FX-FD heaters hebben een constant vermogen verwarmingselement. Bij deze heaters is een regelthermostaat noodzakelijk. Standaard leveren we hierbij een inline 16°C/5°C thermostaat. Natuurlijk zijn andere temperatuurranges mogelijk.

Onze brochure over de FX-range atex kastverwarmers kun je hier downloaden.

Naast de standaard series is het ook mogelijk om klant specifieke ontwerpen te leveren. Dit alles doen we uiteraard met de uitgebreide service en korte levertijden zoals je van ons gewend bent.

Neem gerust contact op met een van onze specialisten voor meer informatie of een advies op maat.