Quality and certification Contact nl hu en de

Verwarmen van vetleidingen in grootkeukens

Verwarmen van vetleidingen in grootkeukens

Grootkeukens maken gebruik van speciale vetleidingen voor het afvoeren van vet- en oliehoudend afvalwater. Hierbij is het van belang dat de temperatuur in deze leidingen niet onder een bepaalde waarde komt om verstopping van de leiding door vetophopingen te voorkomen.
Hoewel isolatie van de leidingen helpt om de temperatuur op peil te houden is deze maatregel niet afdoende om problemen te voorkomen.

Het toepassen van zelfregulerende verwarmingskabels van Heating Group International is een betrouwbare en kostenefficiënte methode om verstopping van de vetleidingen te voorkomen. Deze kabel past door zijn semi geleidende zelflimiterende kern zijn vermogen aan de warmte aan. Dit houdt in dat wanneer de temperatuur van de leiding stijgt, het afgegeven vermogen van de kabel daalt en wanneer de temperatuur daalt, het afgegeven vermogen stijgt.  Doordat de kabel niet meer vermogen verbruikt dan noodzakelijk zijn de operationele kosten zo laag mogelijk.

Door het aanbrengen van de verwarmingskabels die de temperatuur van de vetleiding constant houdt op een vooraf ingestelde waarde (meestal tussen 30 en 40 graden) kan het vethoudend afvalwater zonder problemen van de keuken naar de vetafscheider stromen.

Naast grootkeukens zien we deze toepassing vaak in restaurants, bij schrobputten en in spoelkeukens.
Heating Group International heeft jarenlange ervaring in het produceren en monteren van tracing en we adviseren u graag over de beste oplossing voor uw specifieke situatie.